مقدمه
نوشیدنیهای مختلفی با طعمها و فواید متنوعی وجود دارند که به دستههای مختلفی تقسیم میشوند، یکی از این نوشیدنیهای پرطرفدار و بسیار مفید اسموتی پسته بوده که به عنوان یک نوشیدنی مقوی و خوشمزه است، شما میتوانید از نوشیدن اسموتیها در فصول مختلف سال، مخصوصا فصل تابستان لذت ببرید. در ادامه این مقاله به فواید و طرز تهیه یک اسموتی خوشمزه با پسته خام میپردازیم پس با ما همراه باشید:
اسموتی چیست؟
اسموتی این نوشیدنی محبوب، مخلوطی از مواد مختلف از جمله لبنیات (شیر یا ماست)، میوهها، آجیلها، طعم دهندهها (پودرهای مختلف مانند وانیل، قهوه و کاکائو) و شیرین کنندهها (مانند شکر، عسل و شیرههای مختلف) است و معمولا به صورت غلیظ سرو میگردد، اسموتی حاوی ارزش غذایی بالایی همچون ویتامینها، پروتئین، فیبر و مواد معدنی میباشد که میتواند به عنوان یک میان وعده بسیار مقوی کامل و سالم از آن بهره برد.
پسته خام و خواص بینظیر آن
پسته این مغز آجیل خوشمزه یکی از مغذیترین و محبوبترین آجیلها است که به دلیل داشتن خواص بسیار مفید خود، یکی از پرکاربردترین مواد در تهیه انواع دسرها، شیرینیها و نوشیدنیها از جمله اسموتی پسته است.
پسته حاوی ارزش غذایی بالایی همچون پروتئین، فیبر، پربیهای سالم، ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها است که هر یک نقش حیاتی در سلامتی انسان دارند، در واقع پسته به سلامت قلب، کنترل قند خون، بهبود گردش خون و تقویت عملکرد قلب و عروق، سلامت دستگاه گوارش، کاهش وزن و سلامت چشمها کمک بسیاری میکند.
چرا پسته برای اسموتی؟
اسموتیهای متنوعی میتوان تهیه کرد که هر کدام طعم و فواید خود را دارند، پسته به عنوان یک آجیل مقوی و خوشمزه بوده و طعم و عطر خاص آن موجب میشود تا اسموتی پسته نیز به عنوان یک اسموتی خاص و محبوب شناخته شود. البته ناگفته نماند که اسموتیهای مختلفی میتوان با پسته تهیه کرد، در ادامه دستور تهیه سه نوع اسموتی پسته محبوب را توضیح خواهیم داد.
ارزش غذایی اسموتی پسته
اسموتی پسته به دلیل ترکیب آن با موز و لبنیات یک منبع غنی از پروتئین است و به ساخت و ترمیم بافتهای بدن کمک میکند. اسموتی پسته به دلیل ترکیب پسته و لبنیات، دارای مقادیر زیادی از انواع ویتامینها از جمله ویتامین E، ویتامین B6، منیزیم و پتاسیم و مس است که برای سلامت قلب و سیستم ایمنی و سلامت استخوانها بسیار مفید هستند. فیبر موجود در پسته به عملکرد بهتر دستگاه گوارش و هضم غذا بسیار کمک میکند.
از دیگر فواید اسموتی پسته میتوان به افزایش انرژی و بهبود عملکرد ورزشی، بهبود سلامت پوست و مو، کاهش استرس و اضطراب نیز اشاره کرد.
مواد لازم جهت تهیه اسموتی پسته برای یک نفر
- اسموتی پسته و موز
مواد لازم جهت تهیه اسموتی پسته و موز:
- 1 فنجان پسته خام یا خلال پسته خام
- 1 فنجان شیر (شیر گاو، شیر بادام یا شیر سویا، شیر نارگیل و یا ماست یونانی)
- 1 عدد موز رسیده
- 1 قاشق غذاخوری عسل (و یا دیگر شیرین کنندهها مانند شکر یا شیره)
- 1/2 قاشق چایخوری دارچین یا کاکائو
- یخ به میزان لازم
طرز تهیه اسموتی پسته و موز:
- سعی کنید پستهها را به مدت حداقل 2 ساعت در آب سرد خیس کنید.
- موز را دو ساعت قبل در فریزر قرار دهید.
- پستههای خیس خورده را آبکش کنید و با شیر، موز، شیرین کننده که در اینجا عسل میباشد و همچنین دارچین یا کاکائو را در مخلوط کن بریزید.
- تا زمانی که کاملا مخلوط و یکدست شوند و غلیظ گردد، ترکیب نمایید.
- اگر از موز یخ زده استفاده میکنید نیازی به افزودن یخ اضافه نیست چرا که یخ باعث کاهش غلظت و طعم مواد میگردد.
- اسموتی را در لیوان بریزید و بلافاصله سرو کنید میتوانید قبل از سرو با توجه به سلیقه خود لیوان را تزیین نمایید.
- اسموتی پسته و توت فرنگی
مواد لازم جهت تهیه اسموتی پسته و توت فرنگی:
1 فنجان پسته خام یا خلال پسته تازه
1 فنجان توت فرنگی
1 فنجان شیر (شیر گاو، شیر بادام، شیر سویا یا ماست یونانی)
1 قاشق غذاخوری عسل یا شکر (و یا هر شیرین کنندهی دلخواه دیگر)
1/2 قاشق چایخوری وانیل
طرز تهیه اسموتی پسته و توت فرنگی:
- قبل از هر کاری پستهها را به مدت حداقل 2 ساعت در آب خیس کنید.
- توت فرنگیها را دو ساعت قبل از تهیه اسموتی داخل فریزر قرار دهید تا یخ بزنند.
- پستههای خیس خورده را آبکش کنید و با توت فرنگی یخ زده، شیر یا ماست، عسل (یا شکر یا شیره) و وانیل در مخلوطکن بریزید.
- تا زمانی که مواد کاملا مخلوط و یکدست شوند، آنها را با هم ترکیب کنید.
- اسموتی را در لیوان بریزید و پس از تزیین آن، بلافاصله سرو کنید.
- تا جای ممکن سعی کنید از توت فرنگی یخ زده به جای استفاده از یخ استفاده کنید تا ضمن حفظ طعم اسموتی، غلظت آن نیز حفظ گردد.
- اسموتی پسته و اسفناج
مواد لازم جهت تهیه اسموتی پسته و اسفناج:
- 1 فنجان پسته خام و یا خلال پسته خام تازه
- 2 فنجان اسفناج خرد شده تازه
- 1 موز رسیده
- 1 فنجان شیر (شیر گاو، شیر بادام، شیر نارگیل و یا ماست یونانی)
- 1 قاشق غذاخوری عسل یا شکر (میتوانید از خرما نیز به عنوان شیرین کننده استفاده نمایید)
- 1/2 قاشق چایخوری وانیل یا دارچین
- یخ به میزان لازم
طرز تهیه اسموتی پسته و اسفناج:
- پستههای خود را به مدت 2 ساعت در آب خیس کنید تا بافت آنا نرم شود.
- موز را حداقل از دو ساعت قبل داخل فریزر قرار دهید تا یخ بزند.
- پستههای خیس خورده را آبکش کنید و با اسفناج، موز، شیر، عسل (یا شیرینکنندههای دیگر) و وانیل یا دارچین در مخلوطکن بریزید.
- تمامی مواد را تا زمانی که کاملا مخلوط و یکدست شوند، ترکیب کنید.
- در صورت تمایل، یخ را به مخلوط اضافه کنید اما اگر از موز یخ زده استفاده کنید افزودن یخ توصیه نمیشود چرا که وجود یخ باعث کم شدن طعم اسموتی و همچنین کاهش غلظت آن میگردد.
- اسموتی را در لیوان بریزید و پس از تزیین آن سرو کنید.
- استفاده از ماست یونانی باعث غلظت بیشتر اسموتی میگردد.
نکته: بسیار مهم است که از مواد اولیه تازه به ویژه پسته خام تازه در تهیه اسموتی پسته استفاده گردد.
شیرین کنندههای اسموتی پسته
برای شیرین کردن اسموتی، میتوانید شیرین کنندههای متنوعی را بکار ببرید که به دو صورت نوع شیرینکننده طبیعی و شیرین کننده مصنوعی در دسترس میباشند.
از خرما، عسل، شیره افرا، شیره انگور، میوههای خشک مانند توت، کشمش و انجیر به عنوان شیرین کنندههای طبیعی استفاده کرد اما اگر هیچ کدام از اینها را در اختیار نداشتید میتوانید از شکر و قندهای صنعتی استفاده کنید.
تقویت طعم اسموتی پسته
تقویت کنندهها به عنوان یک چاشنی مهم به شما کمک میکنند تا اسموتیهای خود را خوشمزه و خاص کنید، تقویت کنندهها شامل موارد متنوعی از جمله ادویهها، گیاهان و سبزیجات و مواردی جهت افزایش غلظت اسموتی هستند.
به طور مثال برای ادویه و چاشنیها می توان دارچین، زنجبیل، جوز هندی، هل و وانیل را نام برد و هر کدام با میوهی خاصی قابل هماهنگ شدن هستند، در غیر این صورت طعم ناخوشایندی به اسموتی میبخشند، با تمرین و کسب تجربه میتوان به شناخت هر کدام رسید و طعمهای بینظیری ایجاد کرد.
همچنین با کمی خلاقیت میتوانید از گیاهان و سبزیجات متنوعی مانند نعناع، ریحان، جعفری، گشنیز جهت طعم دهی به اسموتی پسته استفاده کنید تا اسموتی جذابتری داشته باشید.
در کنار تمامی مواردی که ذکر شد، تقویتکنندههایی همچون پودر کاکائو، آب مرکبات، کرههای آجیلی، دانه چیا و تخم کتان نیز بکار گرفته میشوند تا ضمن ایجاد طعمی جدید، به اسموتی شما حجم و غلظت کافی بدهند.
به یاد داشته باشید که در میزان استفاده از تقویت کنندهها افراط نکنید و از مقدار کم شروع کنید تا به نتیجهی دلخواه برسید و همچنین میتوانید از یک یا چند تقویت کننده استفاده کنید و این کار میتواند نتیجهی خوبی نیز در پی داشته باشد.
تزیین اسموتی پسته
تزیین اسموتی پسته به میزان خلاقیت و حوصلهی شما بستگی دارد اما با این حال با موادی که در دسترس دارید میتوانید یک اسموتی کافی شاپی فوقالعاده سرو نمایید.
برای تزیین اسموتی میتوانید از مواردی همچون خلال یا پسته خرد یا پودر شده، بیسکویت یا گرانولا، میوههای اسلایز شده مانند توت فرنگی، کیوی یا موز، شکلات و یا پودر کاکائو استفاده کرد.
نتیجهگیری:
اسموتی پسته یکی از محبوبترین و مقویترین اسموتیها است و طرفداران بسیار زیادی دارد و میتواند یک میان وعده کامل و رژیمی نیز باشد. اسموتی پسته با فواید بینظیری که دارد یکی از آپشنهای بسیار عالی برای تمامی افراد در سنین مختلف است. اسموتی پسته در فصول مختلف سال به ویژه در فصل بهار و تابستان میتواند منبع انرژی و شادابی باشد، چرا که به راحتی میتوانید آن را در منزل تهیه کنید و به عنوان یک نوشیدنی پایهی خانگی از آن بهرهند شوید.