فهرست محتوا
Toggleپسته نوعی آجیل بسیار خوشمزه است که طرفداران زیادی دارد. درخت پسته بیشتر در مناطقی با زمستان های سرد و تابستان های گرم سازگاری دارد. ایران نیز به دلیل وجود مناطق بسیاری با این شرایط آب و هوایی، یکی از کشورهای مهم در زمینه تولید پسته در جهان است. با توجه به تولید فراوان پسته در ایران، شاید اینطور به نظر برسد که خرید اینترنتی پسته با کیفیت بالا، کار آسانی است. اما عوامل بسیاری بر کیفیت نهایی انواع پسته تاثیرگذار هستند.
خواص پسته برای سلامتی
پسته علاوه بر مزه دلچسبی که دارد، خواص بسیار زیادی نیز دارد. این دانه خوشمزه برای سلامتی انسان بسیار مفید است. آزمایشات بالینی نشان می دهند که مصرف پسته تاثیرات مفیدی بر پیامدهای سلامتی مانند فشار خون بالا، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، سرطان، سایر شرایط التهابی و حتی طول عمر دارد.
وجود اسیدهای چرب سالم و همچنین سایر ترکیبات زیستی فعال، رابطه مستقیمی بر سلامت انسان دارند. در میان انواع آجیل ها، پسته دارای محتوای چربی و انرژی کمتر و بالاترین سطح توکوفرول، ویتامین K، برخی مواد معدنی مثل مس، آهن، منیزیوم و ویتامین B6 است. در مورد ارزش غذایی پسته همین بس که پسته پتانسیل آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بالایی دارد و سلامت را بهبود می بخشد.
نکته جالب توجهی دیگری نیز وجود دارد که مطالعات بسیاری نشان می دهند که ارزش غذایی و فواید پسته برای سلامتی، چه بو داده شود و چه خام باشد، تغییر نمی کند. هر دو نوع پسته حاوی مقادیر مشابهی کالری، پروتئین، کربوهیدرات و فیبر هستند.
جهت افزایش اطلاعات عمومی در مورد خواص پسته میتوانید مقاله خواص پسته برای کاهش وزن را مطالعه نمائید.
انواع پسته در ایران
با شناخت انواع پسته های ایرانی، می توانید راحت تر نوع مورد علاقه خود را انتخاب کنید.
مغز پسته دارای تنوع گسترده ای است. تا کنون بیش از 60 نوع پسته در ایران کشف شده است. این تنوع به دلیل تعداد مناطق کشت پسته در ایران است. نکته ای که پسته ایرانی را جالب می کند این است که هر نوع آن ویژگی ها و خواص خود را دارد. آنها بر اساس معیارهای مختلفی مانند ظاهر، طعم، نحوه فرآوری و … طبقه بندی می شوند. مهمترین و معروف ترین پسته های ایرانی عبارتند از:
- اوحدی یا فندقی
- کله قوچی
- پسته اکبری
- احمد آقایی
شکل دیگری از پسته در بازار ایران عرضه میشود که به آن پسته تر یا پسته نوبرانه نیز میگویند، پسته تر همان پسته خام است که تازه از درخت چیده شده و پوست روی پسته نیز همراه آن است، پس از برداشتن پوستهی آن، پسته را باز کرده و مغز آن را خارج و مصرف مینمایند. خرید پسته تر از اوایل شهریور ماه به مدت 20 روز تا یک ماه در فروشگاه آقای پسته امکان پذیر است و شما میتوانید آن را به مقدار دلخواه در بخش تماس با ما سفارش دهید.
بررسی شکل ظاهری پسته های ایرانی
پسته های ایرانی از نظر شکل ظاهری به دو گروه فندقی و بادامی تقسیم می شوند. در بین مهم ترین و معروف ترین پسته های ایران دو نوع پسته وجود دارد که در گروه فندقی شکل طبقه بندی می شوند. اوحدی و کله قوچی.
پسته فندقی یا اوحدی
پسته اوحدی که به پسته فندقی نیز شهرت دارد، مقام بالاترین سطح زیر کشت پسته ایران را به خود اختصاص داده است. به همین دلیل قیمت آن نیز بسیار مناسب است. پسته فندقی به صادراتی ترین نوع پسته ایرانی تبدیل شده است.
پسته کله قوچی
این پسته از ارقام گرد پسته است اما از پسته فندقی بزرگتر است. همچنین مغز آن نیز بزرگتر است. ظعمی متمایز دارد. میزان بالای چربی غیر اشباع این نوع پسته، آن را به گزینه ای عالی برای میان وعده تبدیل کرده است.
دو نوع پسته ایرانی دیگر نیز وجود دارند که در گروه بادامی شکل طبقه بندی می شوند. پسته اکبری و پسته احمد آقایی.
پسته اکبری
بلندترین رقم پسته ایرانی، پسته اکبری است. این نوع تیره ترین رنگ پوسته را دارد. این پسته گران ترین نوع پسته ایرانی است. زیرا برای رشد کامل نیاز به زمان و نگهداری بیشتری دارد.
پسته احمد آقایی
از پسته فندقی بزرگتر و از پسته اکبری کوچکتر است. اکثر باغداران پسته احمد آقایی را به دلیل عملکرد بالا و زمان تولید کمتر، ترجیح می دهند. یکی از ویژگی هایی که پسته احمد آقایی را متمایز می کند رنگ پوسته بیرونی آن است که نسبت به سایر گونه ها روشن تر است.
نحوه تشخیص پسته مرغوب و با کیفیت
با توجه به قیمت پسته، یکی از دغدغه ها در هنگام خرید اینترنتی پسته آشنایی با خصوصیات ظاهری پسته های مرغوب و اطمینان از کیفیت آن است. برای تشخیص پسته مرغوب در یک نگاه، به دنبال خرید اینترنتی پسته های خندان و مغز پسته هایی به رنگ سبز زنده باشید. اگر از خرید اینترنتی پسته هایی بد مزه و بی کیفیت خسته شده اید در ادامه با نحوه یافتن بهترین پسته با کیفیت بالا آشنا می شوید. چند عامل در تشخیص سریع کیفیت پسته اهمیت دارد.
شکل و رنگ پوسته خارجی: پوسته خارجی پسته باید بدون لک، ترک و شکستگی باشد. پوسته باید سفت بوده و رنگ آن یکدست و مایل به کرمی استخوانی باشد.
میزان خندان بودن پسته: پوسته نباید بیش از حد باز باشد. اگر فضایی که مغز پسته در آن قرار دارد بیش از حد باز باشد در این صورت پسته ها به صورت مکانیکی و یا با شوک حرارتی (سرد کردن یا گرم کردن) خندان شده اند.
همیشه به دنبال خرید اینترنتی پسته هایی باشید که پوسته آنها از یک طرف شکافته شده باشد. اگر پسته هایی که می خرید کاملا بسته هستند، جدا از اینکه باز کردنشان سخت است. این می تواند نشانه ای از ناپختگی دانه درون آن باشد. حتی ممکن است دانه درون آن تلخ و یا بی مزه باشد.
رنگ مغز پسته: رنگ سبز پسته معمولا نشانه خوبی از رسیده و خوش طعم بودن پسته است.
بافت مغز پسته: مغز پسته با کیفیت و سالم، ترد است. مغز پسته هایی که نرم هستند کیفیت و مزه خوبی ندارند و در شرایط غیر استاندارد نگهداری شده اند.
پسته ایرانی بخریم یا پسته خارجی؟
کشورهای پیشرو در تولید پسته در جهان آمریکا، ایران و ترکیه هستند. ایالات متحده بزرگترین تولید کننده و صادرکننده پسته در جهان است. اما بسیاری از طرفداران پسته در جهان، پسته ایران را خوش طعم ترین آنها می دانند. پسته ایرانی رقیب سرسختی برای سایر تولیدکنندگان پسته در جهان است. طعم و ظاهر پسته ایرانی بر سایر گونه های پسته در دنیا، برای مشتریان این بازار، ارجحیت دارد. بنابراین برای اطمینان از خرید بهترین پسته، از تامین کننده و یا فروشنده پسته، در مورد منبع آن سوال کنید. زیرا کیفیت پسته ها بسیار متفاوت و قابل توجه است.
همچنین در پسته ایرانی نسبت مغز به پوسته بالا می باشد. به این معنی که با همان مقدار پسته ای که می خرید، مقدار بیشتری از مغز خوراکی را خریداری می کنید.
بهترین شرایط نگهداری از پسته، پس از خرید
پسته دارای ارزش غذایی بالایی است. علاوه بر این قیمت بالایی نیز دارد. با انتخاب بهترین روش نگهداری، هم از ارزش غذایی و هم از پولتان محافظت می کنید. یخچال بهترین مکان برای نگهداری از پسته است. به دلیل بالا بودن اسیدهای چرب موجود در پسته، احتمال اکسید شدن آن نیز به شدت بالا می رود. از این رو بهتر است برای حفظ مزه و بافت در ظروف در بسته و در یخچال نگهداری شوند. به این ترتیب می توانید آن ها را تا یک سال تازه و خوشمزه نگه دارید.
اهمیت خرید اینترنتی پسته مرغوب
پسته از گران ترین آجیل ها در دنیا است. پسته نه فقط در ایران بلکه در سایر نقاط جهان نیز قیمت بالایی دارد. ثمردهی درختان پسته 10 سال پس از کشت رخ می دهد که همین موضوع باعث می شود قیمت تمام شده این محصول خوشمزه، بالا باشد. به همین دلیل باید در انتخاب و نگهداری از پسته با کیفیت بیشتر دقت نمود.
برای خرید پسته با کیفیت بالا، بهتر است پسته را از آجیل فروشی های تخصصی خریداری کنید. اگرچه می توانید پسته را تقریبا در همه سوپرمارکت های کشور پیدا کنید، برای کمک به تضمین کیفیت آن همیشه بهترین کار این است که آن را از آجیل فروشی های معتبر و تخصصی تهیه کنید. آقای پسته این تضمین را به شما می دهد که بهترین پسته را در اختیار شما قرار دهد.
علاوه بر این تولیدکنندگان و فروشندگان متخصص در این زمینه می توانند به هر سوالی که ممکن است در مورد منشاء، روش های فرآوری و کیفیت پسته داشته باشید پاسخ دهند.
سخن پایانی
پسته ایرانی به دلیل ویژگی های منحصر به فردش در سراسر جهان شناخته شده است. این نوع پسته طعمی منحصر به فرد و فوق العاده دارد که هیچ نوع آجیل دیگری آن را ندارد. اکنون که این محصول در اختیار شماست، خود را از فواید آن بی بهره نگذارید.
سوالات متداول
خرید اینترنتی پسته از آقای پسته
بهترین زمان برای خرید اینترنتی پسته تازه چه زمانی است؟
زمان باردهی انواع درخت پسته در مناطق مختلف کشور متفاوت است. اما به طور کلی پسته تازه و خام از اواسط تابستان وارد بازار می شود و تا مهر ماه نیز میتوان اقدام به خرید اینترنتی پسته تازه کرد.
پسته خام بخریم یا طعم دار شده؟
طبق نتایج مطالعات، پسته خام و طعم دار شده از نظر ارزش غذایی تفاوتی ندارند. اما در برخی موارد دیده شده که برای از بین بردن معایب موجود در پسته اقدام به طعم دار کردن آن می کنند. لذا بهتر است پسته خام خریداری کرده و در خانه اقدام به طعمدار کردن نمود و یا پسته های طعم دار را از فروشگاه های معتبر مانند فروشگاه اینترنتی آقای پسته تهیه نمود.
مشخصات پسته مرغوب چیست؟
پسته مرغوب و با کیفیت در یک نگاه باید یک اندازه و یک دست باشند. رنگ مغز پسته نیز باید به رنگ سبز باشد. در پسته های مرغوب هرگز از رنگ مصنوعی استفاده نمی کنند.