بلاگ, آموزشی

طرز تهیه شیر پسته خانگی سالم و مقوی با 3 روش مختلف

طرز تهیه شیر پسته خانگی سالم و مقوی با 3 روش مختلف

شیر پسته یکی از نوشیدنی‌های بسیار سالم و مقوی است که می‌توانید به راحتی آن را در خانه تهیه و نوش جان کنید. این نوشیدنی خوشمزه علاوه بر طعم بی‌نظیرش، خواص غذایی بی‌نظیری دارد که می‌تواند بخش زیادی از انرژی روزانه و همچنین ویتامین‌ها و املاح و مواد معدنی ضروری بدن شما را نیز تامین کند. در این مقاله با طرز تهیه شیر پسته خانگی به سه روش مختلف آشنا می‌شویم و فواید و خواص آنها را بررسی می‌کنیم، پس در ادامه با ما همراه باشید:

3 روش تهیه شیر پسته خانگی و خواص شگفت انگیز آنها

پسته از ایام بسیار قدیم در ایران کشت شده و در بسیاری از مراسمات ویژه و اعیاد و جشن‌های ایرانی، یکی از گزینه‌های پذیرایی بوده است و تا به امروز نیز طرفداران بسیاری در سرتاسر جهان به ویژه در ایران دارد و بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. پسته این معجزه‌ی طبیعت و این مغز آجیل خوشمزه و مقوی دارای مقادیر بسیار زیادی از پروتئین‌ها، ویتامین‌ها، چربی‌های غیر اشباع سالم، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است، پسته را می‌توان به شیوه‌های مختلفی مصرف کرد، شیر پسته خانگی یکی از نوشیدنی‌ها و ترکیبات بسیار خوشمزه پسته با مواد مغذی دیگر است که در ادامه به 3 روش طرز تهیه شیر پسته خانگی می‌پردازیم:

1. طرز تهیه شیر پسته خانگی ساده

شیر پسته این نوشیدنی خوشمزه و محبوب، به روش‌های مختلفی تهیه و مصرف می‌شود که از متداول‌ترین روش آن می‌توان به شیر پسته ساده اشاره کرد که طعم اصیل پسته را در خود حفظ می‌کند و باعث می‌شود تا از نوشیدن آن نهایت لذت را ببرید. در ادامه با طرز تهیه این نوشیدنی لذیذ در خانه آشنا می‌شویم.

مواد لازم برای تهیه شیر پسته خانگی

مواد لازم برای تهیه شیرپسته خانگی
  • پسته خام: ۱ فنجان (پسته خام بدون نمک)
  • آب: ۳ فنجان
  • عسل یا شکر: به میزان دلخواه
  • وانیل یا دیگر چاشنی‌ها: یک قاشق چایخوری (اختیاری)
  • شیر: یک لیوان

طرز تهیه شیر پسته خانگی ساده

  1. خیساندن پسته‌ها: قبل از هر اقدامی پسته‌ها را به مدت چند ساعت (4 ساعت) در آب ولرم بگذارید تا نرم شوند، اینکار باعث می‌شود تا پسته ها نرم شده و به صورت یکدست با شیر مخلوط شوند.
  2. آبکشی و پوست گرفتن: پس از خیساندن پسته‌ها، آنها را آب بکشید و پوست قهوه‌ای آنها را جدا کنید.
  3. مخلوط کردن: پسته های آبکشی شده و خیس و بدون پوست را با 3 فنجان آب در مخلوط کن بریزید تا  زمانی که مایع یکدست بدست بیاید با سرعت بالا مخلوط کنید.
  4. صاف کردن: مایع حاصل شده را از یک پارچه مناسب عبور دهید تا خرده‌های پسته از آن جدا شوند.
  5. مخلوط با شیر: مایع پسته بدست آمده را با شیر به خوبی هم بزنید تا یک مایع غلیظ خوشمزه بدست آید. مخلوط با شیر می‌تواند اختیاری باشد.
  6. شیرین کردن و طعم‌دهی: می‌توانید جهت طعم دادن به شیر پسته صاف شده، عسل یا شکر یا سایر شهدهای خوشمزه و همچنین وانیل یا پودر کاکائو اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
  7. سرو و نگهداری: شیر پسته بدست آمده را جهت مصرف داخل لیوان ریخته و به مدت چند ساعت داخل یخچال نگهداری کنید تا خنک شود و سپس شیر پسته خانگی ساده آماده سرو کردن است.

فواید شیر پسته ساده

فواید خوردن شیر پسته

شیر پسته دارای خواص و فواید بسیار زیادی است چرا که سرشار از انواع ویتامین‌ها، پروتئین‌ها، آنتی اکسیدان‌ها و مواد معدنی می‌باشد که هر کدام به تنهایی بخش زیادی از نیاز بدن را تامین می‌کند و موجب بهبود و تقویت اعضای مختلف بدن می‌شوند. به طور مثال از فواید شیر پسته می‌توان به تامین انرژی روزانه، تقویت سیستم عصبی و بهبود عملکرد مغز، بهبود عملکرد قلب و عروق و همچنین بهبود عملکرد دستگاه گوارش، سلامت پوست و مو، تقویت بینایی، کنترل وزن بدن و تقویت استخوان‌ها و ماهیچه‌های بدن اشاره کرد.

شیر پسته یک شیر گیاهی محسوب می‌شود و از نگاه مجله PistachioMilk (شیر پسته)، شیر پسته یک آجیل کم کالری است و شیر حاصل یکی از کمترین کالری ها را دارد و تنها 70 کالری دارد. مطالعاتی که نشان می‌دهد پسته به کاهش وزن کمک می‌کند، نشان می‌دهد که ممکن است محتوای چربی به طور کامل جذب نشود. این سوء جذب ممکن است به دلیل گیرکردن چربی در دیواره سلولی گیاه آنها باشد و از هضم آن توسط روده انسان جلوگیری کند. این یکی دیگر از داستان های موفقیت چربی گیاهی است!

منبع:

2. طرز تهیه شیر پسته خانگی با موز

شیر پسته یا موز یکی از انواع متداول شیر پسته است که به بهمراه داشتن موز در ترکیبات خود، بسیار مقوی‌تر از شیر پسته ساده است، اما دستور تهیه آنها تقریبا مشابه است، علاوه اینکه در آخر که شیر پسته بدست آمد، آن را همراه با موز به مدت چند دقیقه مخلوط کنید تا بافتی یکدست و خوشمزه بدست بیاید.

مواد لازم برای تهیه شیر پسته خانگی با موز

  1. پسته خام: ۱ فنجان پسته خام (پسته خام بدون نمک)
  2. آب: ۳ فنجان
  3. عسل یا شکر: به میزان دلخواه
  4. وانیل یا دیگر چاشنی‌ها: یک قاشق چایخوری (اختیاری)
  5. موز: موز یخ زده بدون پوست یک عدد
  6. شیر: 1 لیوان

طرز تهیه شیر پسته خانگی با موز

تمامی مراحل قبلی را که برای شیر پسته ساده گفتیم می‌توانید برای تهیه شیر پسته موزی خانگی نیز انجام دهید علاوه اینکه مواد به دست آمده را با موز یخ زده بدون پوست به خوبی مخلوط کنید تا یک ترکیب غلیظ و خوشمزه و مقوی بدست آید. می‌توانید از تکه های موز جهت تزئین آن نیز استفاده کنید.

3. طرز تهیه شیر پسته خانگی با بستنی

طرز تهیه شیر پسته خانگی با بستنی

شیر پسته خانگی با بستنی یکی از انواع شیر پسته محبوب و خوشمزه است که می‌تواند ترکیبی از شیر پسته ساده یا شیر پسته موزی باشد. به این ترتیب که بعد از تهیه شیر پسته موزی یا ساده می‌توانید آن را داخل لیوان ریخته و کمی بستنی وانیلی یا ساده به آن اضافه کنید و میل کنید و از این نوشیدنی خنک و خوشمزه لذت ببرید.

نکات و ترفندها

  • با کم و زیاد کردن آب، می‌توانید غلظت شیر پسته را به دلخواه خود تنظیم کنید.
  • می‌توانید با اضافه کردن زعفران، وانیل، گلاب دارچین یا هل به شیر پسته، طعم‌های متفاوتی را تجربه کنید.
  • جهت قویتر شدن طعم شیر پسته بهتر است از شیر پرچرب استفاده کنید.
  • استفاده از خامه یا عسل طبیعی می‌تواند غلظت شیر پسته را افزایش دهد، در صورتی که می‌خواهید شیر پسته شما غلیظ‌تر شود می‌توانید کمی خامه یا عسل به آن اضافه کنید.
  • قبل از تهیه شیر پسته حتما پسته ها را به مدت چند ساعت داخل آب بخیسانید و سپس پوست قهوه‌ای آنها را جدا کنید.
  • می‌توانید از پدر پسته یا خلال پسته نیز در تهیه شیر پسته استفاده کنید.

نتیجه‌گیری

شیر پسته یکی از نوشیدنی‌های محبوب و بسیار مقوی است که طرفداران بسیاری دارد، به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در این مقاله طرز تهیه شیر پسته کافی شاپی در خانه را به شما آموزش دهیم، تهیه یک شیر پسته خوشمزه بسیار آسان بوده و کافی است تا دست به کار شوید. قبل از هر چیز باید از کیفیت مواد لازم اطمینان حاصل کنید، یکی از مواد اصلی که کیفیت آن حائز اهمیت است، پسته می‌باشد.

پسته مرغوب و با کیفیت می‌تواند ارزش غذایی بیشتری نیز داشته باشد بنابراین توصیه می‌کنیم جهت تهیه پسته خام تازه، به وبسایت فروشگاه آقای پسته سر بزنید و یکی از چندین نوع پسته خام مانند پسته بادامی خام اعلاء و پسته اکبری خام را انتخاب کنید و در تهیه یک شیر پسته خانگی خوشمزه مورد استفاده قرار دهید و از طعم بی‌نظیر پسته اصیل که از بهترین باغات ایرانی به دست آمده‌اند لذت ببرید.

پسته هدیه‌ای ارزشند از سوی طبیعت است، از خوردن آن غافل نشوید!

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *