بلاگ, آموزشی, معرفی

ماکادمیا چیست؟ دانه ای مغذی از آن سوی مرزها

ماکادمیا چیست؟ دانه ای مغذی از آن سوی مرزها

ماکادمیا چیست؟، آجیلی کمتر شناخته شده ولی بسیار خوشمزه و با خواص زیاد است. درخت این آجیل بومی استرالیا است. اگرچه این دانه نیز مانند سایر گیاهان بومی، به بسیاری از کشورهای دیگر راه پیدا کرد و اکنون در آمریکا نیز به صورت انبوه کشت می شود. درخت ماکادمیا که به فندق استرالیایی نیز شهرت دارد در مناطق گرمسیری، نیمه گرمسیری و مرطوب به خوبی رشد می کند. در مناطقی با آب و هوای خیلی گرم و یا خیلی سرد رشد خوبی نخواهد داشت. ماکادمیا اخیرا طرفداران بسیاری در ایران نیز پیدا کرده است.

درخت ماکادمیا چه شکلی است؟

درختان ماکادمیا که بومی استرالیا هستند، اکنون در نقاط مختلف جهان مانند برزیل، کاستاریکا، هاوایی و نیوزیلند رشد می کنند.

ماکادمیا چیست؟ درخت ماکادمیا

درخت ماکادمیا یک درخت همیشه سبز با رشد سریع و ​با شاخ و برگ های بزرگ و سبز تیره است. شکل برگ‌های آن به صورت نوک صاف، مستطیلی شکل و از نظر اندازه حدود 30 سانتیمتر یا بلندتر هستند. برگ های درخت ماکادمیا به صورت حلقه‌های دو، سه یا چهار تایی رشد می‌کنند، اما به ندرت منفرد هستند. گل‌های ماکادمیا کوچک و سفید رنگ هستند و روی خوشه‌های بلند رشد می‌کنند.

پیش از ادامه، اگر قصد خرید پسته را دارید مقاله پسته ممتاز را مطالعه نمائید.

ماکادمیا چیست؟ چه شکلی است و چه مزه ای دارد؟

اگر برای شما نیز سوال است که ماکادمیا چیست؟ باید بگوییم که ماکادمیا میوه درخت ماکادمیا بوده و از نظر ظاهری شبیه به فندق است. دانه های ماکادمیا دارای یک محفظه چرمی هستند. قطر این دانه به اندازه حدود 2.5 سانتیمتر است که شامل یک مهره کروی با دو نیمکره است. آنها همچنین دارای یک پوسته سخت صاف هستند که یک هسته سفید را در بر می گیرد.

آجیل ماکادمیا گران ترین دانه خوراکی جهان است که پوسته ی بسیار سختی دارد. شکستن پوسته‌های ماکادمیا بسیار سخت است. همانطور که قبلا اشاره شد این دانه شبیه به فندق بوده اما بزرگتر از فندق است. این آجیل های عجیب و غریب مملو از پروتئین های با کیفیت هستند و طعمی غنی و کره ای دارند که باعث می شود هم در میان وعده ها و هم در منوی دسر، در همه جا مقبول باشند.

تفت دادن یا نمک زدن این آجیل، شیرینی طبیعی، لطیف و بافت خامه ای آن را از بین می برد. از آنجایی که ماکادمیا در آب و هوای گرمسیری و مرطوب رشد می کند، طعم آن با لیمو، قهوه و نارگیل به خوبی جفت می شود.

خواص ماکادمیا برای سلامتی

آجیل ماکادمیا سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر، آنتی اکسیدان ها و چربی های سالم است. مزایای بالقوه این آجیل شامل کاهش وزن، بهبود سلامت روده و محافظت در برابر دیابت، سندرم متابولیک و بیماری های قلبی است. اگر در مورد خواص دیگر این آجیل کنجکاو هستید، در ادامه با ما همراه باشید. آجیل ماکادمیا سرشار از فلاونوئیدها و توکوترینول ها است. آنتی اکسیدان هایی که از بدن شما در برابر آسیب های سلولی و بیماری محافظت می کنند.

مانند اکثر آجیل های دیگر، آجیل ماکادمیا نیز سرشار از مواد مغذی و ترکیبات گیاهی مفید است. آنها همچنین با چندین مزیت از جمله بهبود هضم، سلامت قلب، مدیریت وزن و کنترل قند خون شناخته می شوند.

در اینجا 10 خاصیت ماکادمیا برای سلامتی و تغذیه، به طور خلاصه آورده شده است.

1.     ماکادمیا سرشار از مواد مغذی است

2.     غنی از مواد معدنی و فیبر و در عین حال کربوهیدرات و قند کمی دارند

3.     سرشار از آنتی اکسیدان

4.     موثر در تقویت سلامت قلب

5.     کاهش خطر ابتلا به سندروم متابولیک (وجود همزمان بسیاری از عوامل خطر که در انسان، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع دو و بیماری های کلیوی را افزایش می دهد)

6.     کمک به کاهش وزن

7.     بهبود سلامت روده

8.     دارای خواص ضد سرطانی

9.     تقویت سلامت مغز؛ محافظت از سلول های مغز در برابر بیماری های پارکینسون و آلزایمر

10.  کاهش خطر مرگ زودرس

ماکادمیا در رژیم غذایی

با توجه به تمام خواصی که برای این آجیل فوق العاده گفته شد، بهتر است آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید. به طور کلی، مصرف ماکادمیا به صورت خام سالم ترین شکل آن است. اما اگر مزه خام آن را دوست ندارید، می توانید از نوع بو داده آن استفاده کنید.

ماکادمیا چیست؟ فواید ماکادمیا

می توانید ماکادمیای کامل را به صورت میان وعده میل کنید، یا آنها را آسیاب کرده و روی سوپ ها و غذاهای گرم بپاشید، یا آنها را در سالاد میل کنید.

کره ماکادمیا راه دیگری برای لذت بردن از این آجیل است. مانند کره بادام زمینی، می توان آن را روی نان، کراکر و برش های میوه پخش کرد یا به بلغور جو دوسر یا ماست اضافه کرد.

در نهایت، این آجیل ها را می توان خیس کرد و به صورت خمیر درآورد تا پنیر یا شیر بدون لبنیات تهیه کنید. این خمیر همچنین می تواند پایه ای برای دسرهای مختلف باشد.

ماکادمیا را می توان به طور ایده آل در یک ظرف دربسته به مدت یک تا پنج ماه در دمای اتاق نگهداری کرد. نگهداری آنها در یخچال برای مدت طولانی تری، حتی تا یک سال، آنها را تازه نگه می دارد.

نام های دیگر ماکادمیا

آجیل ماکادمیا میوه ای است که توسط درختان ماکادمیا، گونه ای از درختان همیشه سبز بومی استرالیا به دست می آید. آجیل ماکادمیا در نقاط مختلف جهان نام های دیگری نیز دارد. آنها را به عنوان آجیل کوئینزلند، دانه بوته ای، آجیل ماروچی، مهره باپل و آجیل هاوایی نیز می‌شناسند.

تفاوت بین ماکادمیا و سایر آجیل ها چیست؟

آجیل ماکادمیا یک دانه لذیذ محسوب می شود. آنها در کنار فواید تغذیه ای بسیار، طعمی منحصر به فرد دارند. ماکادمیا به صورت خام یا برشته شده و نمکی در بسته بندی فروخته می شود.

ماکادمیا دارای بالاترین میزان چربی در میان آجیل های درختی است. در مقایسه با سایر مغزها، آجیل ماکادمیا بیشترین کالری را دارد. یک اونس یا 28 گرم آجیل ماکادمیا، به اندازه یک وعده، تقریباً معادل 12 عدد ماکادمیا است. در جدول زیر ارزش غذایی 28 گرم ماکادمیا آورده شده است.

کالری 204 کیلو کالری
چربی 23 گرم
پروتئین 2 گرم
کربوهیدرات 4 گرم
قند 1 گرم
فیبر 3 گرم

ماکادمیا همچنین منبع عالی برای موارد زیر است:

  • پروتئین
  • چربی تک غیر اشباع
  • ویتامین E
  • منگنز
  • تیامین
  • مس

مهمترین تولید کنندگان ماکادمیا در جهان

در حالی که منشا آجیل ماکادمیا در استرالیا است، تولید تجاری این دانه خوشمزه عمدتا در هاوایی است. برخی از کشورهای آمریکای لاتین، آفریقا و آسیا نیز آجیل ماکادمیا را پرورش می دهند.

در هاوایی، باغات تجاری آجیل ماکادمیا با نهال های پیوندی کاشته می شود. به طور کلی، درختان در طول چهار سال اول پس از استقرار درخت در بیشترین آسیب پذیری خود قرار دارند، پس از آن ردیف ها می توانند با هم رشد کنند تا یک تاج پوشش مداوم داشته باشند که درختان را کمتر مستعد آسیب می کند. پس از آن، درختان احتمالاً در سال پنجم پس از کاشت محصول اندکی خواهند داشت و طی 12 تا 15 سال به تولید کامل خواهند رسید. یک درخت خوب می تواند تا 40 سال آجیل ماکادمیا تولید کند.

ماکادمیا چیست؟ کشور تولید کننده ماکادمیا

درختان ماکادمیا برای کسب سود و کیفیت خوب مغز نیاز به مدیریت زیادی دارند. از آنجایی که آنها به بسیاری از آفات و بیماری ها حساس هستند، نیاز به نظارت و برنامه های کنترل منظم دارند.

با کیفیت ترین هسته ماکادمیا نه تنها عاری از نقص یا آسیب حشرات و قارچ است، بلکه حداقل 72 درصد روغن نیز دارد. مغزهایی که کمتر از 72 درصد روغن دارند معمولاً نارس و سفت تر هستند و در هنگام برشته شدن بیش از حد قهوه ای می شوند.

موقع خرید ماکادمیا به چه اطلاعاتی نیاز داریم؟

ماکادمیا آجیلی کمتر شناخته شده در ایران است. به تازگی در برخی مناطق نیز شروع به کشت این دانه گرانبها کرده اند. اما برای خرید آجیل خوشمزه ماکادمیا، در درجه اول، بهتر است آن را از فروشگاه های معتبر تهیه کرد. آقای پسته به شما این تضمین را می دهد که بهترین و تازه ترین دانه های ماکادمیا را در اختیار شما قرار دهد.

سوالات متداول

چرا ماکادمیا گران تر از سایر آجیل ها است؟

دانه ماکادمیا وارداتی است. علاوه بر این به دلیل سختی های کشت و مشکلات زیست محیطی هزینه های تولید بالایی دارد.

دانه ماکادمیا را می توان به صورت خام، برای تزیین کیک و شیرینی، به صورت کره آجیلی، در انواع سالاد ها و … مصرف کرد.

مقدار فیبر و پروتئین موجود در آجیل ماکادمیا ممکن است احساس گرسنگی را کاهش دهد و به شما کمک کند احساس سیری کنید، که در این صورت می تواند در کاهش وزن موثر باشد.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *