فهرست محتوا
Toggleبادامها از محبوبترین آجیلهای درختی در جهان هستند که بسیار خوشمزه نیز میباشند. آنها بسیار مغذی و سرشار از چربیهای سالم، آنتیاکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی هستند. با وجود تمام این مزیتها، خواص بادام درختی برای سلامتی انسان چیست؟ در ادامه به بررسی فواید بادام درختی و ارتباط آن با سلامتی میپردازیم.
بادام درختی چیست؟
بادام، دانههای خوراکی درختی به نام Prunus dulcis است. آنها بومی خاورمیانه هستند، اما اکنون ایالات متحده بزرگترین تولید کننده بادام در جهان است. بادامهایی که از فروشگاهها میخرید، معمولاً پوسته سفت و چوبی آنها جدا میشود و مغز خوراکی داخل آن آشکار میشود. با این حال برخی تولید کنندهها بادام را با پوسته چوبی نیز به فروش میرسانند. خرید بادام همچنین به صورت خام یا بو داده نیز میتواند صورت گیرد. مغز بادام کاربردهای زیادی در صنایع غذایی دارد. این دانه پرخاصیت برای تولید محصولاتی مانند شیر بادام، روغن بادام، کره بادام، و آرد بادام استفاده میشود.
اگر قصد خرید بادام درختی مرغوب را دارید توصیه میکنیم مقاله 7 نکته مهم در خرید آجیل درجه 1 را نیز مطالعه فرمائید.
1. بادام مقدار زیادی مواد مغذی دارد
بادام دارای مشخصات مغذی قابل توجهی است. از خواص بی نظیر بادام درختی میتوان به موادی از قبیل: فیبر، پروتئین، چربیهای غیر اشباع، ویتامین E، منگنز، منیزیم، مقدار مناسبی از مس، ویتامین B2 (ریبوفلاوین) و فسفر اشاره کرد. این همه خاصیت از یک مشت کوچک بادام است که دارای 164 کالری و 6 گرم کربوهیدرات است که شامل 3.5 گرم فیبر است.
بادام همچنین سرشار از اسید فیتیک است. مادهای که به مواد معدنی خاصی متصل میشود و از جذب آنها توسط بدن جلوگیری میکند. در حالی که اسید فیتیک به طور کلی یک آنتیاکسیدان سالم در نظر گرفته می شود، همچنین مقدار آهن، روی و کلسیم جذب شده توسط بدن از بادام را کاهش میدهد.
2. بادام سرشار از آنتیاکسیدان است
بادام منبع فوق العادهای از آنتیاکسیدانها است. آنتی اکسیدانها به محافظت در برابر استرس اکسیداتیو کمک می کنند. استرس اکسیداتیو میتواند به مولکولهای سلولهای شما آسیب برساند. وجود آنتیاکسیدان در مغز بادام به درمان التهاب، پیری و بیماریهایی مانند سرطان کمک میکند. آنتیاکسیدانهای قوی موجود در بادام تا حد زیادی در لایه قهوهای پوست آن متمرکز شدهاند. به همین دلیل، بادامهایی که پوست آنها برداشته شده است، ظرفیت آنتیاکسیدانی کمتری دارند. این بدان معنی است که آنها ممکن است همان قابلیتهای ضد التهابی را ارائه ندهند.
تجزیه و تحلیل آزمایشها در مطالعات بالینی نشان میدهد که خوردن 60 گرم بادام در روز دو نشانگر مختلف التهاب را در بدن کاهش میدهد.
3. مغز بادام سرشار از ویتامین E است
ویتامین E خانوادهای از آنتیاکسیدانهای محلول در چربی است. این آنتیاکسیدانها در ساختار غشای سلولی بدن یافت میشوند و از سلول های شما در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت میکنند. مغز بادام یکی از بهترین منابع ویتامین E در جهان است. چندین مطالعه دریافت بیشتر ویتامین E را با میزان کمتر بیماری قلبی، سرطان و بیماری آلزایمر مرتبط دانستهاند.
4. بادام میتواند به کنترل قند خون کمک کند
آجیلها کربوهیدرات کمی دارند اما چربیهای سالم، پروتئین و فیبر بالایی دارند. این باعث می شود که آنها گزینهای عالی برای افراد مبتلا به دیابت باشند. یکی دیگر از خواص بادام درختی، مقدار بسیار بالای منیزیم آن است. منیزیم یک ماده معدنی است که در بیش از 300 فرآیند بدن از جمله مدیریت قند خون نقش دارد.
تخمین زده می شود که حداقل یک چهارم افراد مبتلا به دیابت نوع دو کمبود منیزیم دارند. مصرف کافی منیزیم با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو و بهبود مدیریت قند خون در افراد مبتلا به دیابت مرتبط است.
منیزیم همچنین ممکن است با کاهش مقاومت به انسولین در میان افراد مبتلا به دیابت و بدون دیابت مرتبط باشد. این نشان میدهد که غذاهای سرشار از منیزیم، مانند بادام، ممکن است به پیشگیری از سندرم متابولیک و دیابت نوع دو کمک کند.
5. تنظیم فشار خون از خواص مهم بادام درختی است
منیزیم موجود در بادام میتواند به کاهش سطح فشار خون کمک کند. فشار خون بالا یکی از عوامل اصلی حملات قلبی، سکته مغزی و نارسایی کلیه است. کمبود منیزیم به شدت با فشار خون بالا مرتبط است. افزودن یک تا دو وعده بادام به رژیم غذایی میتواند به شما کمک کند تا میزان منیزیم توصیه شده روزانه را تامین کنید که ممکن است اثرات مثبتی بر سلامت شما داشته باشد.
6. مغز بادام میتواند سطح کلسترول را کاهش دهد
سطوح بالای لیپوپروتئینهای با چگالی کم (LDL) در خون، که به عنوان کلسترول بد نیز شناخته میشود، یک عامل خطر شناخته شده برای بیماری قلبی است. رژیم غذایی می تواند اثرات عمدهای بر سطح LDL داشته باشد. برخی مطالعات نشان دادهاند که بادام ممکن است در کاهش LDL موثر باشد.
یک مطالعه 6 هفته ای شامل 107 شرکت کننده که در معرض خطر بالای بیماری های قلبی عروقی بودند، نشان داد که یک رژیم غذایی، حاوی 20 درصد کالری از بادام، سطح کلسترول LDL را به طور متوسط 9.7 میلیگرم در دسیلیتر کاهش میدهد.
مطالعه دیگری نشان داد که خوردن 42 گرم بادام در روز، کلسترول LDL را 5.3 میلیگرم در دسیلیتر کاهش میدهد و در عین حال لیپوپروتئینهای با چگالی بالا (HDL) یا کلسترول “خوب” را حفظ میکند. شرکتکنندگان همچنین چربی شکم خود را از دست دادند.
7. بادام از اکسیداسیون مضر کلسترول LDL جلوگیری میکند
مصرف بادام از LDL در برابر اکسیداسیون محافظت میکند، که گامی مهم در ایجاد آترواسکلروز است. آترواسکلروز باریک شدن شریانها ناشی از تجمع پلاکهای چربی روی دیواره شریان است که خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش میدهد. پوست بادام سرشار از آنتیاکسیدانهای پلی فنل است که از اکسید شدن کلسترول در مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی جلوگیری میکند. این اثر، زمانی که با آنتیاکسیدانهای دیگر مانند ویتامین E ترکیب میشود قویتر هم میشود.
یک مطالعه انسانی شامل 27 شرکتکننده نشان داد که مصرف میان وعدههای بادام به مدت 1 ماه سطح کلسترول LDL اکسید شده را تا 14 درصد کاهش داد. این ممکن است به مرور زمان منجر به کاهش خطر بیماری قلبی شود.
8. کاهش حس گرسنگی از فواید مهم بادام درختی
بادام سرشار از پروتئین و فیبر است. هم پروتئین و هم فیبر برای افزایش احساس سیری شناخته شدهاند. این موضوع میتواند از پرخوری جلوگیری کرده و نتیجه آن داشتن بدنی سالم خواهد بود.
یک مطالعه 4 هفته ای روی 137 شرکت کننده نشان داد که مصرف روزانه 43 گرم بادام به طور قابل توجهی گرسنگی و میل به خوردن را کاهش میدهد. همچنین مطالعات متعدد دیگری اثرات ضد گرسنگی انواع آجیل را تایید میکنند.
9. بادام میتواند برای کاهش وزن مفید باشد
بادام حاوی چندین ماده مغذی است که بدن برای تجزیه و هضم آنها تلاش میکند. بدن ما حدود 6 درصد از کالری موجود در بادام و یا سایر آجیلها را جذب نمیکند. علاوه بر این، برخی شواهد نشان میدهد که خوردن بادام میتواند متابولیسم را تا حدودی افزایش دهد. توجه به خواص سیرکنندگی بادام این دانه مقوی یک افزودنی عالی برای یک رژیم غذایی موثر برای کاهش وزن است.
مطالعه دیگری که شامل 100 زن دارای اضافه وزن بود، نشان داد که کسانی که در کنار رژیم غذایی کم کالری خود، بادام مصرف میکردند نسبت به کسانی که رژیم غذایی کم کالری ولی بدون بادام داشتند، وزن بیشتری از دست دادند. بادام با وجود چربی بالایی که دارد، مطمئناً یک ماده غذایی مفید برای کاهش وزن است.
10. از دیگر خواص مهم بادام درختی، کلسیم بالای آن است
بادام به دلیل محتوای کلسیم بالایی که دارد، می تواند از سلامت استخوان و دندان ها نیز حمایت کند. به خصوص اگر زیاد لبنیات مصرف نمی کنید یا به لبنیات حساسیت دارید، یک مشت بادام می تواند به متعادل نگه داشتن رژیم غذایی شما کمک کند. به علاوه، آنها حاوی منیزیم، روی، ویتامین K و منگنز هستند که می تواند به سلامت استخوان ها نیز کمک کند.
سخن پایانی
مزایای سلامتی بادام شامل کاهش سطح قند خون، کاهش فشار خون و کاهش سطح کلسترول است. از دیگر خواص بادام درختی این است که میتوانند گرسنگی را کاهش دهند و باعث کاهش وزن شوند.
سوالات متداول
آیا بین بادام خام، بو داده، شور یا طعم دار تفاوتی وجود دارد؟
بادام بو داده به طور ساده بادامهایی هستند که در فر یا روی اجاق گاز گرم شدهاند. این میتواند به بیرون آمدن روغنهای طبیعی موجود در بادام کمک کند و آنها را خوش طعمتر کند. اما به خاطر داشته باشید که برخی از آنتیاکسیدانها ممکن است در فرآیند گرمایش از بین بروند. بنابراین، برای بیشترین فواید غذایی، بادام خام را انتخاب کنید.
آیا واقعا خوردن 7 عدد بادام در روز بر سلامتی تاثیر دارد؟
خوردن 7 بادام خیسانده میتواند برای بدن شما معجزه کند! این به کاهش سطح قند خون کمک میکند، که راهی عالی برای شروع صبح شماست! همچنین به کاهش فشار خون و کاهش سطح کلسترول نیز کمک میکند.
بادام را چگونه میتوان به رژیم غذاییمان اضافه کنیم؟
- اضافه کردن خلال بادام به سالاد، صبحانه
- جایگزین کردن کره بادام با سایر کرههای آجیلی
- استفاده از آرد بادام به جای آرد سنتی در درست کردن انواع شیرینیها